11 Kasım 2015 Çarşamba

İstanbul'un vazgeçilemeyen yiyecekleri: sokak lezzetleri

Sokak lezzetleri sağlıklı gıda tüketimi ve hijyen koşulları anlamında polemiklere sebep olsa da tüketici bu lezzetlerden vazgeçmiyor.

Kimi zaman damaklara lüks restoranların en özel yiyeceklerinden daha lezzetli gelen İstanbul'un sokak lezzetleri halk tarafından sıkça tercih ediliyor.

Kokoreç, midye dolma, simit, çiğ köfte, tavuk pilav, tükrük köfte ve daha nicesi. Kimisi belediyeden izinli kimisi de ruhsatsız çalışıyor.
Fotoğraf: Mehmet Emre ACAR
Avrupa Birliği uyum süreciyle birlikte son yıllarda açık satılan ürenlerin tüketilmemesi için ikazlar yapılıyor. Her ne kadar açık ürünlerin sağlıksız olduğu söylense de tüketici bu lezzetlerden vazgeçmiyor.

Peki tüketici neden vazgeçmiyor?

Farklı şehirlerden dahii meşhur sokak lezzetleri için İstanbul'u ziyaret edenler var. Hal bu durumdayken de "sağlıksız sokak satıcıları" ikazları bizleri sokak lezzetlerinden vazgeçirememiş gibi duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder